Kids

Unit 4

Welkom op het gedeelte van unit 4. De leerkracht zal hier regelmatig nieuws en foto's plaatsen. Zo kunt u toch af en toe eens een kijkje in de klas krijgen.

BERICHTEN

19 dec 2017 - Geven en delen
Het thema van de kerstviering was geven en delen. We hebben het in de klas gehad over vrijgevigheid en hier reclame voor gemaakt met onze eigen posters. Maar we hebben ook gegeven aan de bewoners van de Hanzeborg. We hebben onze eigen gemaakte kerstkaarten aan ze gegeven en iedereen een fijne kerst gewenst. Nu gaan we zelf lekker vakantie hebben. 

 

Iedereen hele fijne kerstdagen en een goed 2018! En tot na de vakantie.


18 dec 2017 - Het kerstverhaal
In unit 4 doen wij veel aan begrijpend lezen. Maar dat doen we op een net wat andere manier. Deze keer hebben we het kerstverhaal met de geboorte van Jezus uitgespeelt in tableua's. Dit is een foto van een gebeurtenis. En die gebeurtenissen hebben we uit alinea's gehaald die we eerst op volgorde hebben gezet om daarna te kijken wat de hoofdgebeurtenissen zijn in de alinea. Zo hebben we het kerstverhaal helemaal uitgebeeld.

Fotoalbum: Kerstverhaal


15 dec 2017 - Judo
Preview foto Vandaag hadden we een gastles van een echte judoka. De kinderen hebben geleerd hoe ze moeten verdedigen en een aantal worpen geleerd. Het was een interessante en leuke les.

11 dec 2017 - Winterpret
Preview foto Hoezo code rood, dichtgeslibte wegen en NS ligt op zijn gat? De kinderen van het Mozaïek hebben het veel te veel naar hun zin in de sneeuw. Na goede afspraken te hebben gemaakt kunnen we dan eindelijk naar buiten. Sneeuwpoppen maken en een heus sneeuwballengevecht met bijna de hele school. Dat dit maar vaker mag gebeuren en dat we een witte kerst krijgen.

09 dec 2017 - Sportieve unit 4
Preview foto Buiten dat we leren rekenen, spellen en schrijven is unit 4 ook sportief bezig. Zelfs de juffen gymen actief mee. Zo houden we onze naam als sportieve school hoog!

Fotoalbum: Sportieve unit 4


05 dec 2017 - Sinterklaas in unit 4
Preview foto Bij unit 4 doen we zelfs in de drukke sinterklaasdagen nog onderzoek. Zo hebben we onderzocht waar Sinterklaas vandaan komt. Verder hebben we een mandarijnen-speculaas taart gebakken met een instructie. Ook is er een verjaardagskaart gemaakt voor Sinterklaas met een instructie. Als laatste is er een bordspel gemaakt met alle belangrijke jaartallen van Sint Nicolaas.

 

Ook hebben we surprise gedaan en hier hebben we heel erg ons best gedaan.

 

En we hebben ervoor gezorgd dat Sinterklaas ons plein goed kon vinden door deze mooi te versieren met stoepkrijt tekeningen.

Fotoalbum: Sinterklaas met unit 4


29 nov 2017 - Rekenkanjers
Preview foto Hard werken wordt beloond. Dit bewijst groep 8. Bij het pepernotenrekentoernooi op Arcus wonnen deze 4 kanjers de eerste prijs. Van de 20 scholen waren we de beste met de moeilijke rekenopgaven. Als juf ben ik hier ontzettend trots op!

Fotoalbum: Pepernotenrekentoernooi


17 nov 2017 - Verschillende geloven
Preview foto In unit 4 hebben we veel geleerd over verschillende geloven. We hebben een informatief verslag geschreven en zijn met unit 3 op bezoek geweest in de kerk. Dit had groep 6 geregeld. Hier hebben we ons eigen interview gedaan voorbereid door groep 7. Groep 8 heeft het afgesloten door een interview verslag erbij te schrijven. We hebben een hoop geleerd over andere geloven en hoe we verslagen moesten schrijven. 

Fotoalbum: Thema godsdiensten en feesten


08 nov 2017 - Schoolontbijt
Preview foto Gezond eten is een must om goed te kunnen leren. Daarom hebben wij het schoolontbijt op school. We hebben een les gehad over hoeveel eten je nodig hebt om te kunnen functioneren. En de voedselbank is op bezoek geweest. Hier hebben we ook eten voor ingezameld.

Fotoalbum: Schoolontbijt


20 okt 2017 - Veilig op pad met unit 4
Preview foto Om ons alvast voor te bereiden op het fietsexamen heeft groep 8 onder begeleiding van Veilig verkeer Lelystad de verlichting van onze fietsen gecontroleerd. 

 

In april hebben we een theorie examen en gaan we met de hele groep een stuk fietsen. 

 

Hierdoor krijgen wij een ongeluk als we op pad gaan met de fiets.

Fotoalbum: Verkeerscontrole


13 okt 2017 - Eigen expertise
Preview foto De kinderen uit unit 4 hebben ook allemaal hun eigen expertise. Zo geeft Noor een presentatie over Egypte en heeft ze ons leren schrijven in het Egyptisch.

02 okt 2017 - Thema weer en klimaat
Preview foto Nu het regent dat het plenst, leren we bij unit 4 alles over weer en klimaat. We hebben muurkranten gemaakt over klimaatverandering en wat we er tegen kunnen doen. Ook hebben we ons eigen weerbericht gemaakt door elke dag met verschillende meetinstrumenten het weer te bekijken. Als laatste hebben we tekeningen gemaakt van verschillende soorten wolken. 

Fotoalbum: Thema weer en klimaat


28 sep 2017 - Elkaar helpen leren
Omdat wij weten in unit 4 hoe moeilijk het is om te leren lezen, helpen wij unit 2 daarbij. Elke woensdagochtend zijn wij turoren voor unit 2 waarbij we samen boeken lezen en ze helpen. Dit was de eerste keer en we hebben het heel goed gedaan. 

Fotoalbum: Tutorlezen unit 2 en 4


27 sep 2017 - Kinderpostzegels
In onze je hoort erbij weken hebben wij ook aandacht besteed aan kinderen die het niet zo goed hebben als wij. Kinderen die zonder veilig thuis moeten opgroeien of kinderen in het buitenland die heel arm zijn. Daarom zijn wij Kinderpostzegels gaan verkopen. We hebben echt laten zien dat het Mozaïek opkomt voor de zwakkere om ons heen.

Fotoalbum: Kinderpostzegels unit 4


23 sep 2017 - Samen op kamp
Na de nodige voorbereiding was het dan eindelijk zover. Unit 4 ging op kamp naar Biddinghuizen. Het thema was je hoort erbij. We hebben samen spellen gegeven, die we in de klas hadden voorbereid. We hebben hutten gebouwd, vuur gemaakt en sporen onderzocht. Verder was er een hele gezellige bonte avond die doorging in een disco. De kinderen hebben heel actief mee gedaan en we hebben het ontzettend gezellig gehad en zijn nog verder naar elkaar toegegroeid.

16 sep 2017 - Stop zinloos geweld
Omdat wij tegen alle vormen van geweld zijn hebben wij in groepjes actie gevoerd tegen zinloos geweld. Er is informatie gegeven op het schoolplein, flyers uitgedeeld in de straat en een film gemaakt over zinloos geweld. Zo staat unit 4 op tegen zinloos geweld!

Fotoalbum: Stop zinloos geweld


13 sep 2017 - Wij zijn een groep!
Preview foto We hebben veel dingen gedaan om een groep te worden. We hebben lessen gehad van het bureau van gelijke behandeling. Juf Marloes werkt met ons aan een veilige klas en respect naar elkaar. Wanneer mag je je mening geven en wanneer niet? En wat kunnen we doen tegen pesten? We hebben hier een doos met mooie gedachtes voor gemaakt. Op het moment dat iemand een rotdag heeft kan die de mooie gedachtes van de rest van de groep lezen.

 

Ook praten we veel over onze problemen en respecteren elkaar en steunen elkaar. Vervelende gebeurtenissen zoals overlijden of ruzies worden in de groep besproken en iedereen mag wel eens een baaldag hebben. Dan helpen we elkaar.

 

Verder doen we leuke dingen samen. We houden ontzettend van Just dance en regelmatig wordt dit opgezet om even te ontladen. Ook hebben we kanjereigenschappen beloont en iedere dag hadden we daarom een kanjer van de dag.

Fotoalbum: Je hoort erbij


08 sep 2017 - SGL schrijfwedstrijd
Preview foto De kinderen van unit 4 hebben de spirit te pakken. Hier is te zien dat we hard aan het werk zijn met een verhaal schrijven voor de Kinderboekenweek. We doen mee met een wedstrijd voor de SGL. Sommige kinderen werken samen, sommige kiezen er bewust voor om even alleen te gaan zitten. 

 

We zijn 13 oktober naar de SGL gegaan. We hebben daar een rondleiding gehad en zijn naar een  voorstelling wezen kijken. We hebben helaas niet gewonnen met de schrijfwedstrijd, maar het was zeker de moeite waard. 

 

Voor de Kinderboekenweek hebben we ook eigen boeken verkocht en gekocht van elkaar. 

Fotoalbum: Verhaal Kinderboekenweek unit 4