Kids

Creacircuit

Wekelijks staat op donderdagmiddag van 12.45 - 13.45 uur het creacircuit op het programma. 
In kleinere groepen worden de kinderen gemixt door elkaar en onderverdeeld onder verschillende onderdelen. Zo zijn er 4 groepen 1 t/m 3, 1 groepn 4-5 en 1 groep 6-7-8. 
In een periode van 5 a 6 weken krijgen de kinderen de volgende onderdelen aangeboden: koken, beeldende vorming, muziek, drama, dans en creatief denken (filosoferen). 
De verschillende onderdelen worden gepresenteerd in de maandviering. 
DRAMA: 

Tijdens de dramalessen leren de kinderen zich op een andere manier uiten. Dit doen we met respect voor de ander. De kinderen leren hun lichaam te gebruiken om een boodschap over te brengen. Hierbij staan uitbeelden, gevoelens en deze periode het thema weer centraal. 

In de eerste les hebben we standbeelden nagedaan. De tweede les draaide om samenwerking. De leerlingen hebben emoties en situaties uitgespeeld. In kleine groepjes hebben ze een kort toneelstukje met attributen voorbereid. 

  

 

 

 

 

FILOSOFEREN:

Tijdens het filosoferen denken wij na over verschillende vraagstukken. Op filosofische vraagstukken is geen concreet antwoord te geven.

 

Vandaag 21-09-2017 zijn wij weer begonnen met het creacircuit. Deze eerste les zijn wij begonnen met een heerlijk kopje thee. Op het theezakje stond een filosofische vraag waar we eerst met elkaar over gepraat hebben voordat wij daadwerkelijk een heerlijk kopje thee konden drinken.