Kids

Unit 2

Welkom op het gedeelte van unit 2. De leerkracht zal hier regelmatig nieuws en foto's plaatsen. Zo kunt u toch af en toe eens een kijkje in de klas krijgen.

BERICHTEN

20 jul 2018 - eind van het schooljaar
Preview foto Wat een jaar hebben wij met zijn allen gehad.

 

We hebben;

- leren lezen 

- schrijven

- rekenen 

 

Als klas hebben we veel leuke dingen gedaan. Kerstdiner, Sinterklaas gevierd, sportdag, slijm maken een speurtocht door de buurt en ga zo maar door. 

Afgelopen week hadden wij nog een knallend afscheidfeest. Wat was het leuk!

Nu is het dan echt tijd om afscheid van elkaar en de juffen te nemen. Het was een tof jaar! 

Na de zomervakantie gaan we weer fris aan de slag. Onze klas bijft niet samen, maar we zullen elkaar nog vaak tegenkomen op het plein. 

Juf Karlijn en juf Maureen komen helaas niet terug. 

 

Lieve kanjers uit unit 2. Wat hebben jullie hard gewerkt. We zijn trots op jullie en geloven in jullie. Ga zo door! 

Voor nu een hele fijne welverdiende vakantie!!! 


15 mei 2018 - lezen is leuk
Preview foto Lezen is leuk! Vooral als je bedenkt op welke verschillende manieren je het allemaal gebruikt en nodig hebt. Maar lezen mag ook vooral leuk zijn. Dus lezen wij ook regelmatig in een strip. Bijvoorbeeld de Donald Duck. We zien dat dit ons al steeds beter lukt. 

We hebben ook een paar Donald Duck junior stripjes in de klas. Hier staan makkelijkere woorden in. Die kunnen we echt al goed lezen. 


14 mei 2018 - Politie in de klas
Preview foto Op dinsdag 24 april kwam de tante van Felinn bij ons op bezoek. Zij werkt bij de politie en kwam daar over vertellen. Ze heeft vertelt over het uniform van de politie en wat ze altijd bij zich heeft. Wij mochten zelfs het kogelwerende vest aan. Dit was best zwaar. Aan het eind kregen wij nog een keykoord, lampjes en een neon-armband. Het was erg leuk en wij hebben er veel van geleerd!

23 apr 2018 - Koningsspelen.
De koningsspelen in unit 2 waren erg gezellig. We hebben met elkaar ontbeten. Daarna hebben we nog gewerkt, maar wel in een andere opstelling dan normaal. We hebben sommentekeningen opgelost. Een verhaal gelezen over de koningsspelen en daar vragen over beantwoord en dobbelwoorden gemaakt. 's Middags speelden we in kleine groepjes spellen op het veld het het plein. Het was een warme, gezellige dag! 

Nu nog een weekje hard werken en dan hebben we een welverdiende vakantie! 

 


09 apr 2018 - open dag
Preview foto Donderdag 5 april was de open dag. 

Wat was het leuk om een aantal ouders bij ons te hebben tijdens de rekenles. We hebben laten zien hoe een les eruit ziet. De ouders hebben meegedaan en ook gewerkt met een wisbordje! 

Wat was het leuk om jullie er bij te hebben! 


20 mrt 2018 - pannenkoekendag en letterfeest
In unit 2 vierden we afgelopen vrijdag de pannenkoekendag. Na de kleine pauze mochten wij met elkaar eten in het restaurant in de middenruimte. Om half 12 kwamen de eerste opa's en oma's. Hun kleinkinderen mochten de opa's en oma's rondleiden door de school en bedienen in het restaurant. Wat was dit gezellig. De opa's en oma's zijn ook nog even in de klas geweest. We hebben samen spelletjes gespeeld en laten zien wat we in de klas allemaal doen. 

Aan het eind van de middag hebben we nog een klein (extra) feestje gevierd omdat we alle letters geleerd hebben. Een echt letterfeestje. We hebben Bingo gespeeld. En bij een feestje hoort een cadeau. Voor in de klas hebben we twee mooie nieuwe posters gehad, met mooie letters. Alle kinderen kregen zelf oogjes die ze op hun vinger kunnen doen. Deze oogjes kunnen meelezen tijdens het oefenen op het lezen. 

Het was een geslaagde dag! 


05 mrt 2018 - Lezen in unit 2
Preview foto In groep 3 staat er veel in het teken van leren lezen. We werken met thema's. De methode veilig leren lezen is ingedeeld in kernen met elk een eigen thema. Daarnaast werken we met een schoolbreed thema. De afgelopen weken was dit zintuigen. In unit 2, hebben we het voornamelijk over het oor en het oog gehad. 

De aankomende weken zullen we werken over boeren, politie en brandweer en hoe het gezag in het verleden veranderd is. 

Vanuit de thema's zijn we druk met woordenschat. 

Het leesonderwijs gaat op veel verschillende manieren. In de ochtend starten we met stillezen. Iedere ochtend staat er een andere activiteit centraal. Tijdens de dag komt het lezen regelmatig terug.  In het fotoalbum staat een serie foto's over het lezen in de unit. Je komt er foto's tegen waarop kinderen achterstevoren lezen, samen lezen, zelf lezen, voorlezen etc. We proberen allemaal ons best te doen om van lezen een groot plezier te maken. 


05 mrt 2018 - Bewegend leren
Preview foto Sinds de kerstvakantie zijn we op vrijdagmiddag vaak buiten. Niet om te spelen, maar om te leren. 

We doen ons dictee bijvoorbeeld niet in ons schrift, maar met krijt op de tegels. We spelen ren je rot: met een kaartje naar een klank toe rennen en daar het woord opschrijven. Er zijn heel veel activiteiten met leren en bewegen te bedenken. We gaan daar de aankomende tijd nog veel meer mee aan het werk. 

Hier worden we enthousiast van! 


05 mrt 2018 - tutorlezen
Preview foto Unit 2 leest iedere woensdag samen met de kinderen uit unit 4. De oudere kinderen zijn hierbij een tutor voor de jongere kinderen uit onze unit. Ze proberen te helpen waar ze kunnen. 

Samen lezen oefenen is leuk! Iedere woensdag doen we iets anders. De ene keer lezen we in een boek, de andere keer lezen we een tekst of doen we activiteiten die met lezen te maken hebben. 


22 nov 2017 - Aan het werk in de klas!
Preview foto In groep 3 werken de kinderen regelmatig aan hun eigen tafel.  Lezen, rekenen, schrijven worden spelenderwijs geoefend zodat ze steeds een stapje vooruit gaan! Ga zo door jongens en meisjes.

22 nov 2017 - Gym bij meester Jasper!
Preview foto De gymlessen op dinsdag en vrijdag bij meester Jasper zijn altijd superleuk! Klimmen, klauteren, zwaaien, schommelen, tikspelen, stoeien, met elkaar omgaan, winnen en verliezen. Veel leermomenten voor de kinderen.

22 nov 2017 - lezen maandagmorgen!
Preview foto Elke maandagmorgen helpen vaders en moeders met het lezen in de groep! Ouders, heel hartelijk dank!

21 nov 2017 - Tekeningen
Preview foto We hebben het in de groep over verschillende geloven gehad. Daarbij hebben we het ook gehad over bidden. En tekenen n.a.v. bijbelverhalen. Op de foto een kunstwerk van een leerling. 

13 sep 2017 - Je hoort erbij weken
Preview foto We werken deze weken aan het thema je hoort erbij! We geven elkaar complimenten, vertellen waar we goed in zijn. Bedenken samen wat we nodig hebben om er een fijn jaar van te maken. 

 

Om een hechte groep te worden, doen we veel samenwerkingsoefeningen. Dit is super leuk, maar soms ook best lastig. 


07 sep 2017 - Kennismakingsdagen
De eerste 2 kennismakingsdagen zijn vlot gegaan! Alles is nog nieuw voor de kinderen maar dat went snel. We hebben al gerekend, gewerkt rondom de woorden "ik" en "maan", gegymd en we zijn maandag van start gegaan met een spelcircuit met alle kinderen samen van de hele school. Kortom, de kinderen zijn lekker bezig geweest. Binnenkort hopen we u meer te vertellen over hoe we werken in unit 2! Welkom.