Kids

Unit 4

Welkom op het gedeelte van unit 4. De leerkracht zal hier regelmatig nieuws en foto's plaatsen. Zo kunt u toch af en toe eens een kijkje in de klas krijgen.

BERICHTEN

11 feb 2019 - Schoolvoetbal
De trainingen van schoolvoetbal zijn begonnen. We hebben dit jaar voor het eerst een meidenelftal en een jongenselftal. De coach van de meiden moeder Yasmin is al actief begonnen met de trainingen. De mannen gaan onder leiding van vader Shannon waarschijnlijk ook snel beginnen. Hierbij een paar foto´s van de trainingen. 

08 feb 2019 - Help, ik verander!
Deze week hebben we gehad over de veranderingen tijdens de puberteit. We hebben veel gesprekken gevoerd over onze lichamen, seksuele diversiteiten zoals homo/lesbie en biseksueel. Verder hebben we het gehad over groepsdruk en eigen keuzes maken. In deze laatste week staan verslavingen centraal en dan vooral game verslaving.

We sluiten het thema af met een maandviering waarin we een demonstratie zullen houden tegen het schelden of grapjes maken met homo/lesbie/biseksueel.


05 dec 2018 - Pepernoten, pieten en surprises
Ook in de bovenbouw besteden we aandacht aan een oerhollandse traditie Sinterklaas. We hebben gekeken waar de traditie van piet vandaan komt en hoe hij in de tijd al verandert is. 

 

Verder heeft een aantal fanatieke groep 8-ers meegedaan aan het pepernotenrekentoernooi op het Arcus. Helaas zijn we dit jaar niet in de prijzen gevallen, maar we hebben lol gehad.

De andere groep 8-ers hebben geholpen met pietengym van meester Jasper.

 

En onze pakjesdag werd gevierd door een heleboel mooie surprises. Iedereen heeft ontzettend zijn best gedaan en we zijn heel erg verwend.


19 nov 2018 - Hoe overleef ik in het universum?
Ja en hoe doe je dat? Dat hebben onze ruimtevaarders van unit 4 uitgezocht. Je hebt te maken met zuurstof, zwaartekracht, voedsel, water en temperatuur. De kinderen zijn er heel veel wijzer van geworden. We sloten af met een waar museum met een speurtocht door de hele school. En een super mooi planetarium waar we zelfs verder konden reizen dan onze eigen melkweg.

19 okt 2018 - Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek is weer begonnen met als thema vriendschap. En vrienden zijn kunnen we in unit 4 heel goed. We zijn heel veel bezig geweest met lezen, lezen en nog eens lezen.

Als afsluiting hebben we onze oude boeken verkocht en nieuwe gekocht. Er lagen een heleboel kleedjes op het schoolplein, waar iedereen wel kon slagen.

 

Het is maar duidelijk dat veel lezen leuk is.


18 okt 2018 - Voorleeswedstrijd
Een van de activiteiten die we hebben gedaan tijdens de Kinderboekenweek rondom lezen is een voorleeswedstrijd met unit 3 en 4. In unit 4 heeft Shakira gewonnen met haar fragment uit "De familie Duistermuis". Ze gaat hierbij door naar de volgende ronde in de regio.

Heel dicht daarachter kwam Amy met haar fragment uit "De waanzinnige boomhut met 78 verdiepingen." Zij mag Shakira vervangen als zij niet kan tijdens de regionale wedstrijd.

 

We wensen de beide dames veel succes en een hele mooie prestatie.


09 okt 2018 - SGL schrijfwedstrijd
Elk jaar doet unit 4 mee met de schrijfwedstrijd georganiseerd door de SGL. Na heel hard te hebben gewerkt aan onze verhalen, hebben we 10 verhalen ingezonden voor de SGL schrijfwedstrijd.

Op 9 oktober gingen we erheen en we kregen een onzettend leuke ochtend. Er was een mooie voorstelling van een oud-leerling van onze groep en we hebben mooie kunstwerken gezien van de leerlingen van het SGL.

Maar het belangrijkste was natuurlijk de prijsuitreiking. En we hebben een fantastisch resultaat behaald. Jesse is met zijn verhaal 2de geworden. Hij heeft hier een mooi boek mee gewonnen. En natuurlijk een beetje publiciteit want hij staat ook in de Flevomeerpost.

Zijn verhaal is te lezen onder de link.


26 sep 2018 - Kinderpostzegels
Preview foto Ook dit jaar zijn we met unit 4 weer langs de deuren gegaan om Kinderpostzegels te verkopen. De opbrengst gaat naar kinderen die niet het geluk hebben om in een veilige thuissituatie op te groeien. We hopen dat we met onze inzet zo een heleboel kinderen kunnen helpen.

19 sep 2018 - Kamp
Kampverhaal Shakira 

 

Natuurlijk is unit 4 weer op kamp geweest. We zijn in Harderwijk op kamp geweest, het scouting gebouw waar wij overnacht hadden heet Ragey. Unit 4 zat in een omgeving van bos. Wat helemaal afgezet was met hekken. Ze konden ook leuk buiten spelen. Unit 4 kon voetballen, hutten bouwen, spelen in het bos en een glijbaan maar die was eventjes uit gebruik.

 

 

Kampverhaal Deborah 

 

Unit 4 is 19 September weer eens op kamp geweest. Maar wat hebben we gedaan? 

1 van de dingen die we hebben gedaan was de nacht wandeling. 

Er was dus een groepje kinderen uit de klas die dat gingen voorbereiden. 

Een nachtwandeling houdt in dat wanneer het donker is worden er reflectoren ergens in het bos geplaats. En als je daar met de zaklamp op gaat weet je waar je  naar toe moet lopen. 

En wat ook heel erg leuk was waren de gezamenlijke. Iedereen mocht zelf met een groepje uitzoeken welk spel we deden op kamp. En die moesten we ook zelf organiseren. 

 

Kampverhaal Melissa 

Op 19 september ging Unit 4 weer op kamp. 

Woensdag hielden ze de Bonte avond, die was heel gezellig. 

Alle kinderen mochten een dans, toneelstuk, spel of een verhaal verzinen om aan de klas te laten zien. 

Er werd muziek gedraaid en na de bonte avond hielden ze ook een disco. 

Iedereen kon wat te drinken nemen en wat lekkers. 

Voor groep 8 was dit een leuke laatste bonte avond. 

 

 

 

 

 

 

  

 

 


18 jul 2018 - Musical
En dan was het eindelijk zover. Na een halfjaar hard werken konden we de musical Wie heeft de rol opvoeren. Als eerste hadden we de generale voor de andere units. Die ging heel goed. In de avond hadden we de voorstelling voor de ouders. Ondanks dat het heel warm was, heeft iedereen genoten van de voorstelling. 

 

We wensen groep 8 heel veel succes op het voortgezet onderwijs.

Voor de foto's kunt u kijken bij foto albums.


05 jul 2018 - Plustijd uitreiking
Elke dinsdag was er na schooltijd een Plustijd groep actief die allerlei projecten deden. Tijdens die projecten leerden ze een hoop taal, reken en samenwerkingsvaardigheden. Ze werden hiervoor beloont met een diploma. Die werd uitgereikt door de wethouder van Lelystad. 

Volgend jaar is er weer een Plustijdgroep en we hopen op net zoveel inzet van die kinderen en ouders.


05 jul 2018 - Bedankmoment
Zonder alle ouders die ons elk jaar weer helpen kunnen we geen onderwijs geven. Om deze reden hebben we elk jaar een bedankmoment voor de hulpouders. Dit jaar hadden we sterrenrestaurant Het Mozaiek. We serveerde 4 gangen en de ouders hebben lekker gegeten. Als afsluiter hadden we nog een rap met een presentje. 

Aan alle ouders bedankt voor jullie hulp dit jaar en we hopen dat we volgend schooljaar weer op jullie kunnen rekenen.


29 jun 2018 - Clini clowns
Preview foto Wij leren niet alleen veel van een uitleg. Maar ook van eigen onderzoeken. Zo hebben Noor en Harel uitgezocht wat de Cliniclowns nu precies doen. En bij dit goede doel hoort natuurlijk een foto. Daarom even verkleed als Cliniclowns.

22 jun 2018 - Kleine kinderen worden groot
Juf Coby kwam even op bezoek met haar mooie zoon Mart. En tuurlijk mochten we hem ook even vasthouden. En daar maakten veel kinderen dankbaar gebruik van. 

12 jun 2018 - Bliksemstage
Onze leerlingen moeten worden voorbereid op de keuze voor een middelbare school. Om die reden gingen we met unit 4 op bliksemstage. We hebben meegewerkt in de AH Voorhof en bij Rijkswaterstaat. De groep van de AH heeft achter de kassa gezeten en meegeholpen bij het spiegelen. De Rijkswaterstaat groep weet nu alles over het onderhoud van de wegen en water in Lelystad.

26 mei 2018 - Zeebodemloop
En als we nog niet moe genoeg waren van de vierdaagse, hebben we ook nog meegedaan aan de Zeebodemloop. Als we nu nog niet hebben bewezen dat we sportief zijn dan weet ik het ook niet meer!

25 mei 2018 - Thema vriend en vijand
We werken nu aan het thema over de 2de Wereld Oorlog. We hebben allemaal een rol gekregen uit de oorlog en doen hier onderzoek naar wat ze hebben gedaan (feiten) en wat wij van deze rol vinden (mening). Daar kwam bij dat we bezoek kregen van twee soldaten van de landmacht. We hebben met open mond zitten luisteren naar deze dappere mannen. En we hebben ons zelf ook even als een soldaat gevoeld, met de zware rugtas op onze rug. 

25 mei 2018 - Avondvierdaagse
Preview foto We zijn een sportieve school en dat bewijzen we maar weer tijdens de avondvierdaagse. 4 dagen lang hebben we 5 km gelopen. Het was gelukkig lekker weer en de stemming zat er goed in. Lopers gefeliciteerd met de behaalde prestatie!

14 mei 2018 - Thema verkeer
Preview foto Onze groep hecht veel waarde aan veiligheid. We hebben hieraan gewerkt tijdens het thema verkeer. We hebben allerlei opdrachten gedaan rondom kruispunten, gekeken naar huidige verkeerssituaties, en teksten gelezen over bijvoorbeeld remweg. Daarnaast hebben we ook nog een remwegexperiment gedaan met onze eigen fiets. Dit alles was met het doel om ons fietsexamen te laten halen. En dit is gelukt! Iedereen is geslaagd voor het praktijkexamen.

29 apr 2018 - Koningsspelen
We zijn sportief en oranje! Op de Koningsspelen hebben we heel hard gesport, gedanst en lekker ontbeten. Het was heel leuk en hebben op een sportieve manier de verjaardag van de koning gevierd.

26 apr 2018 - Expertise
Preview foto Elk kind heeft zijn eigen expertise. Zo heeft Naomi een spreekbeurt gegeven over Husky's. En ze heeft er nog een mooi exemplaar bij geregeld ook. Ze heeft laten zien dat ze er heel veel van weet.

26 apr 2018 - Nacht van 8
Groep 8 heeft als afscheid de nacht van 8 georganiseerd. Heel de unit was uitgenodigd. We hebben een hororspeurtocht gedaan, gedanst en daarna met groep 8 nog even flink gekeet en film gekeken. Voor de nacht van 8 zijn we met groep 8 nog "gezond" gaan eten. Het was ontzettend gezellig, al hebben we een klein beetje weinig geslapen.

En nu op naar de laatste paar weken van hun basisschooltijd.


14 apr 2018 - Plustijd
De plustijd groep ging op stap. Deze kinderen hebben elke dinsdag na schooltijd allerlei projecten, waar ze in een klein groepje aan werken. Deze keer gingen ze de natuur in. En zoals je ziet hebben ze het ontzettend naar hun zin gehad.

29 mrt 2018 - Schoolvoetbal
De trainingen voor het schoolvoetbal zijn begonnen. Dit keer hebben we een vol team met veel sportieve en energieke voetballers.

 

Woensdag 4 april waren de eerste poulewedstrijden. We hebben gestreden als leeuwen. We moeten Woensdag 11 april weer om 15.00 uur beginnen de wedstrijden. Kom ons gerust aanmoedigen!

 

Woensdag 11 april was het dan weer zover. We hebben echt ons visite kaartje afgegeven. We zijn niet alleen derde in de poule geworden, maar hebben ook sportief een ander team geholpen, die te weinig spelers hadden door blesures. En zelfs voor andere scholen staat het Mozaiek klaar!


28 mrt 2018 - Bultpark
Met elkaar houden we de omgeving schoon. Zo ook het Bultpark. Unit 4 heeft geholpen met het Bultpark een klein beetje schoner te maken. Gewapend met vuilniszak en knijpers gingen we aan de slag. Het resultaat was een aantal vuilniszakken vol, een tapijt en schooltas met inhoud en een fiets. Zo kan iedereen weer genieten van het mooie Bultpark. En onthoud afval hoort in de vuilnisbak!

26 mrt 2018 - Verkiezingen
De verkiezingen zijn weer begonnen. Ook in unit 4. We hebben partijen gemaakt die hetzelfde denken over het beleidsplan voor een verjaardag van een juf. Met dit beleidsplan hebben we een debat gevoerd. Daarna kwam het langverwachte stemmen. Het was ontzettend spannend, maar de Party Planners wonnen met een nipte meerderheid. Dinsdag 3 april was de verjaardag. Het was een hele gezellige en relaxte dag met film en snacks. Alle partijen bedankt voor deze leuke dag en voor de mooie uitwerking van dit thema.

22 mrt 2018 - Op zoek naar de geschiedenis
Preview foto De kinderen van unit 4 hebben vele kwaliteiten en interesses. Daarom hebben Nicky en Domenique een bottententoonstelling gemaakt. Hiervoor hebben ze een archeoloog uitgenodigd om zo te weten te komen waar alle botten vandaan komen. De tentoonstelling is te bewonderen in het extra lokaal naast unit 4.

13 mrt 2018 - Poppenkast
Preview foto Wij van unit 4 zijn ook actief bij de andere units. We doen al aan tutorlezen in unit 2 op woensdag. Maar we voeren ook poppenkasten uit in unit 1 en go. Zo leren we de kleintjes nieuwe woorden, en leren wij optreden en leeskilometers maken. Zo leren we allemaal!

05 mrt 2018 - Spellen kunnen we ook!
Preview foto En vandaag heeft unit 4 ook bewezen dat we niet alleen een rekentoernooi kunnen winnen, maar ook heel goed kunnen spellen. Harel heeft namelijk op de open dag van het Arcus meegedaan met het klein dictee. En hierbij heeft ze gewonnen. Heel goed Harel, je maakt het Mozaiek trots!

23 feb 2018 - Kiezen waar je werkt
Preview foto We weten dat we op verschillende manieren kunnen leren. In unit 4 leren we door de tablets maar ook in verschillende werkplekken. We hebben inmiddels een kiesbord waar de werkplekken staan aangegeven. De kinderen kunnen leren als hun werk klaar is of tijdens weektaaktijd in:

-De themahoek. Dit was nu het thema zintuigen. De kinderen hebben geleerd over hoe ogen werken en daar verschillende opdrachten en proefjes mee gedaan.

-De leeshoek waar verschillende soorten boeken liggen waar de kinderen zelf uit kunnen kiezen.

-De fossielen tentoonstelling. Hier staat een tentoonstelling opgesteld met verschillende botten die een aantal kinderen zelf hebben gevonden. Ze maken ze schoon en onderzoeken van welk dier het is.

- Plantenhoek. De kinderen hebben zelf planten geplant en verzorgen ze nu zelf.

- De computers op verschillende plekken

- Zelfstandig werken op de gang. En kinderen bepalen daar zelf hoe ze het beste hun werk afkrijgen en kunnen leren.


24 jan 2018 - Lezen is leuk!
Lezen is belangrijk en leuk om te doen. En het hoeft niet altijd achter een tafel. Dat laatste nemen we in unit 4 wel heel letterlijk. Daarom lezen de juffen op verschillende manieren voor...

19 dec 2017 - Geven en delen
Het thema van de kerstviering was geven en delen. We hebben het in de klas gehad over vrijgevigheid en hier reclame voor gemaakt met onze eigen posters. Maar we hebben ook gegeven aan de bewoners van de Hanzeborg. We hebben onze eigen gemaakte kerstkaarten aan ze gegeven en iedereen een fijne kerst gewenst. Nu gaan we zelf lekker vakantie hebben. 

 

Iedereen hele fijne kerstdagen en een goed 2018! En tot na de vakantie.


18 dec 2017 - Het kerstverhaal
In unit 4 doen wij veel aan begrijpend lezen. Maar dat doen we op een net wat andere manier. Deze keer hebben we het kerstverhaal met de geboorte van Jezus uitgespeelt in tableua's. Dit is een foto van een gebeurtenis. En die gebeurtenissen hebben we uit alinea's gehaald die we eerst op volgorde hebben gezet om daarna te kijken wat de hoofdgebeurtenissen zijn in de alinea. Zo hebben we het kerstverhaal helemaal uitgebeeld.

15 dec 2017 - Judo
Preview foto Vandaag hadden we een gastles van een echte judoka. De kinderen hebben geleerd hoe ze moeten verdedigen en een aantal worpen geleerd. Het was een interessante en leuke les.

11 dec 2017 - Winterpret
Preview foto Hoezo code rood, dichtgeslibte wegen en NS ligt op zijn gat? De kinderen van het Mozaïek hebben het veel te veel naar hun zin in de sneeuw. Na goede afspraken te hebben gemaakt kunnen we dan eindelijk naar buiten. Sneeuwpoppen maken en een heus sneeuwballengevecht met bijna de hele school. Dat dit maar vaker mag gebeuren en dat we een witte kerst krijgen.

09 dec 2017 - Sportieve unit 4
Preview foto Buiten dat we leren rekenen, spellen en schrijven is unit 4 ook sportief bezig. Zelfs de juffen gymen actief mee. Zo houden we onze naam als sportieve school hoog!

05 dec 2017 - Sinterklaas in unit 4
Preview foto Bij unit 4 doen we zelfs in de drukke sinterklaasdagen nog onderzoek. Zo hebben we onderzocht waar Sinterklaas vandaan komt. Verder hebben we een mandarijnen-speculaas taart gebakken met een instructie. Ook is er een verjaardagskaart gemaakt voor Sinterklaas met een instructie. Als laatste is er een bordspel gemaakt met alle belangrijke jaartallen van Sint Nicolaas.

 

Ook hebben we surprise gedaan en hier hebben we heel erg ons best gedaan.

 

En we hebben ervoor gezorgd dat Sinterklaas ons plein goed kon vinden door deze mooi te versieren met stoepkrijt tekeningen.


29 nov 2017 - Rekenkanjers
Preview foto Hard werken wordt beloond. Dit bewijst groep 8. Bij het pepernotenrekentoernooi op Arcus wonnen deze 4 kanjers de eerste prijs. Van de 20 scholen waren we de beste met de moeilijke rekenopgaven. Als juf ben ik hier ontzettend trots op!

17 nov 2017 - Verschillende geloven
Preview foto In unit 4 hebben we veel geleerd over verschillende geloven. We hebben een informatief verslag geschreven en zijn met unit 3 op bezoek geweest in de kerk. Dit had groep 6 geregeld. Hier hebben we ons eigen interview gedaan voorbereid door groep 7. Groep 8 heeft het afgesloten door een interview verslag erbij te schrijven. We hebben een hoop geleerd over andere geloven en hoe we verslagen moesten schrijven. 

08 nov 2017 - Schoolontbijt
Preview foto Gezond eten is een must om goed te kunnen leren. Daarom hebben wij het schoolontbijt op school. We hebben een les gehad over hoeveel eten je nodig hebt om te kunnen functioneren. En de voedselbank is op bezoek geweest. Hier hebben we ook eten voor ingezameld.

20 okt 2017 - Veilig op pad met unit 4
Preview foto Om ons alvast voor te bereiden op het fietsexamen heeft groep 8 onder begeleiding van Veilig verkeer Lelystad de verlichting van onze fietsen gecontroleerd. 

 

In april hebben we een theorie examen en gaan we met de hele groep een stuk fietsen. 

 

Hierdoor krijgen wij geen ongeluk als we op pad gaan met de fiets.


13 okt 2017 - Eigen expertise
Preview foto De kinderen uit unit 4 hebben ook allemaal hun eigen expertise. Zo geeft Noor een presentatie over Egypte en heeft ze ons leren schrijven in het Egyptisch.

02 okt 2017 - Thema weer en klimaat
Preview foto Nu het regent dat het plenst, leren we bij unit 4 alles over weer en klimaat. We hebben muurkranten gemaakt over klimaatverandering en wat we er tegen kunnen doen. Ook hebben we ons eigen weerbericht gemaakt door elke dag met verschillende meetinstrumenten het weer te bekijken. Als laatste hebben we tekeningen gemaakt van verschillende soorten wolken. 

23 sep 2017 - Samen op kamp
Na de nodige voorbereiding was het dan eindelijk zover. Unit 4 ging op kamp naar Biddinghuizen. Het thema was je hoort erbij. We hebben samen spellen gegeven, die we in de klas hadden voorbereid. We hebben hutten gebouwd, vuur gemaakt en sporen onderzocht. Verder was er een hele gezellige bonte avond die doorging in een disco. De kinderen hebben heel actief mee gedaan en we hebben het ontzettend gezellig gehad en zijn nog verder naar elkaar toegegroeid.

16 sep 2017 - Stop zinloos geweld
Omdat wij tegen alle vormen van geweld zijn hebben wij in groepjes actie gevoerd tegen zinloos geweld. Er is informatie gegeven op het schoolplein, flyers uitgedeeld in de straat en een film gemaakt over zinloos geweld. Zo staat unit 4 op tegen zinloos geweld!

13 sep 2017 - Wij zijn een groep!
Preview foto We hebben veel dingen gedaan om een groep te worden. We hebben lessen gehad van het bureau van gelijke behandeling. Juf Marloes werkt met ons aan een veilige klas en respect naar elkaar. Wanneer mag je je mening geven en wanneer niet? En wat kunnen we doen tegen pesten? We hebben hier een doos met mooie gedachtes voor gemaakt. Op het moment dat iemand een rotdag heeft kan die de mooie gedachtes van de rest van de groep lezen.

 

Ook praten we veel over onze problemen en respecteren elkaar en steunen elkaar. Vervelende gebeurtenissen zoals overlijden of ruzies worden in de groep besproken en iedereen mag wel eens een baaldag hebben. Dan helpen we elkaar.

 

Verder doen we leuke dingen samen. We houden ontzettend van Just dance en regelmatig wordt dit opgezet om even te ontladen. Ook hebben we kanjereigenschappen beloont en iedere dag hadden we daarom een kanjer van de dag.


08 sep 2017 - Kinderboekenweek
Preview foto De kinderen van unit 4 hebben de spirit te pakken. Hier is te zien dat we hard aan het werk zijn met een verhaal schrijven voor de Kinderboekenweek. We doen mee met een wedstrijd voor de SGL. Sommige kinderen werken samen, sommige kiezen er bewust voor om even alleen te gaan zitten. 

 

We zijn 13 oktober naar de SGL gegaan. We hebben daar een rondleiding gehad en zijn naar een  voorstelling wezen kijken. We hebben helaas niet gewonnen met de schrijfwedstrijd, maar het was zeker de moeite waard. 

 

Voor de Kinderboekenweek hebben we ook eigen boeken verkocht en gekocht van elkaar.