Kids

Nieuws

Afscheid
19 juli 2018

Afscheid

Juf Coby(unit1) en juf Karlijn(unit 2) gaan ons kindcentrum verlaten, zij hebben besloten om ergens anders aan de slag te gaan. Juf Saskia(vervanger juf Coby) en juf Maureen(invalster unit 2) gaan weer elders aan de slag. Juf Yvon, al 7 jaar intern begeleider en juf Wilma, al 7 jaar directeur gaan ook Het Mozaïek verlaten. En dan gaan we nog afscheid nemen van juf Natascha, onderwijsassistent van unit 4, zij heeft een nieuwe baan in de taalklas.

 

Voldoende reden voor een echt groot afscheidsfeest!!!

De kinderen houden een grote picknick en daarna krijgen ze een voorstelling van Plan D.

Een vrolijke en ontroerende dansvoorstelling over de kracht en de schoonheid van de natuur. De buurmannen duiken de natuur in. Geen mini moestuin, maar een echte wildernis! Ze trekken hun tuinbroeken aan, pakken hun tuingereedschap en gaan aan de slag. Ze zaaien, ze oogsten, ze scheppen en ze harken er vrolijk op los.

Wilt u deze leuke voorstelling ook bijwonen? Kom dan om 13 uur naar het veld!

 

Aansluitend om 14 uur voor iedereen gelegenheid om nog iets te eten, te drinken en afscheid te nemen van de juffen!

Inspectie
11 juli 2018

Inspectie

Wij zijn trots en willen dat graag met de hele wereld delen. De inspectie is tevreden over onze school. Over de lessen van de leraren, over het aanbod, over de veiligheid, onze zorgstructuur en ons kwaliteitssysteem. Maar bovenal waren zij zeer tevreden over onze pedagogische aanpak. We werken er hard aan om dit alles te bereiken! En we kijken uit naar de toekomst waarin we blijvend werken aan bovenstaande zaken! Bedankt voor ieders inzet!

Vandaag kregen alle kinderen een roos en een lekker ijsje en de leraren een bosje rozen!

https://m.flevopost.nl/nieuws/lelystad/543651/onderwijsinspectie-geeft-integraal-kind-centrum-het-moza-ek-een-prachtig-compliment.html

 

Eindopbrengsten
22 juni 2018

Eindopbrengsten

Onze leerlingen van groep 8 zijn kanjers, zij hebben op of boven hun niveau gescoord op de IEP eindtoets en we kunnen ze straks met een gerust hart los laten om naar het voortgezet onderwijs te gaan! Chapeau! Ook voor hun juf Nadesja!

 

Atletiekdag
15 juni 2018

Atletiekdag

Wij zijn een gezonde school op het Mozaiek. Daarom hadden we vandaag onze jaarlijkse sportdag. We gingen naar de atletiekbaan om allerlei vormen van atletiek te doen. Unit 3 en 4 gingen om daar te komen ook nog op de fiets. Het was supper geslaagd en aan alle ouders die hebben geholpen heel erg bedankt.

 

16 mei 2018

Koningsspelen

Eerst lekker ontbijten op school in je eigen unit en daarna samen dansen op het plein en 's middags nog leuke spelletjes op het grote grasveld en dat alles met lekker weer en met hulp van ouders, dat zijn de koningsspelen 2018!

 

Mart
26 april 2018

Mart

Op 14 april is baby Mart van juf Coby geboren!

Het is een prachtige baby, hij weegt 4200 gram en is 52 cm.

Juf Coby en haar man Richard zijn erg blij!

Paasontbijt
30 maart 2018

Paasontbijt

Donderdag 29 maart was op onze school de Paasviering. Wij zijn gestart met het Paasontbijt. Elk kind had eerder deze week een lootje getrokken. Op dit lootje stond de naam van een leerling uit hun unit. Voor die leerling moest hij of zij dan het Paasontbijt maken en deze ochtend meenemen.  
Lees meer ›
Pannenkoekdag
27 maart 2018

Pannenkoekdag

Op 16 maart hadden wij een super leuke pannekoekdag voor jong en oud! Opa's en oma's kwamen op bezoek en onze leerlingen zorgden voor hen in het pannenkoek restaurant van onze school. En natuurlijk waren er weer een aantal ouders die ons hielpen en de hele dag bakten, alle leerlingen hebben gesmuld!
Lees meer ›
Kinderjury
25 maart 2018

Kinderjury

7 maart 2018 – 16 mei 2018

De Nederlandse Kinderjury kiest elk jaar het beste kinderboek van het jaar. De jury bestaat uit alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Daarmee is de Nederlandse Kinderjury de grootse publieksprijs van Nederland. 
Lees meer ›

Staken
25 maart 2018

Staken

Wij staken op 14 maart omdat wij gaan voor goed onderwijs, minder werkdruk, goed salaris en voldoende leraren!
Disco 9 maart
14 maart 2018

Disco 9 maart

Ons thema was dit jaar hoofdversieringen en inderdaad kwamen er veel kinderen met mooie hoofden naar de disco avond. Er is veel gedanst met elkaar in een fijne sfeer!

 

Wieltjesdag 2018
25 februari 2018

Wieltjesdag 2018

Woensdag 21 februari was er een wieltjesdag op het Mozaiek. 
Alle kinderen mochten deze dag iets meenemen op wielen. 
In het foto album staan nog meer foto`s.
De nationale voorleesdagen.
22 februari 2018

De nationale voorleesdagen.

De Nationale Voorleesdagenmaandag 29 januari tot en met vrijdag 9 februari 2018!

Tijdens deze twee weken worden er allerlei leuke activiteiten gedaan rondom voorlezen.

Thomas Gerla is onze stadsdichter en hij komt op maandagochtend 29 januari van 10.30 – 11.00 de Nationale Voorleesdagen openen door voor te lezen!

 
Lees meer ›

Vignet sport en bewegen
06 februari 2018

Vignet sport en bewegen

Vorig schooljaar zijn wij een gezonde school worden. Dit jaar hebben wij het vignet sport en bewegen behaald. 

Dit hebben wij feestelijk gevierd, de hele dag stond in het teken van bewegen. 

Zo stond er op het schoolplein een stormbaan en gaf meester Jasper buiten een gymles. 

22 december 2017

Kerststukjes

Gezellig kerststukjes maken voor elkaar en voor ouderen in de Hanzeborg!

 

20 december 2017

Sint en pepernotentoernooi!

Groep 8 heeft het pepernotentoernooi op Arcus gewonnen! Proficiat groep 8! 

 

https://www.flevopost.nl/nieuws/lelystad/518673/sterrenschool-het-mozaiek-wint-pepernotenrekentoernooi-isg-arcus.html

 

 

05 december 2017

Staking 12 december

Wij staken! Wij willen dat er extra geld  wordt vrijgemaakt voor eerlijke en rechtvaardige salariering en minder werkdruk in het primair onderwijs. Zodat er in de toekomst voldoende leraren zijn die uw kinderen les kunnen geven.

 

http://nu.nl/binnenland/5035631/leraren-basisonderwijs-gaan-dinsdag-12-december-weer-staken-.html 

 

 

23 november 2017

Voedselbank

De actie 'Samen voor de Voedselbank' is vandaag afgelopen.

Bedankt voor jullie bijdrage!

 

 

 

Op 8 november eten de kinderen op IKC Het Mozaiek op school. Zij eten een gezond ontbijt met elkaar. Lees meer op www.schoolontbijt.nl waarom ontbijten zo belangrijk is.

 

 

08 november 2017

Kinderboekenweek

Op de opening van de kinderboekenweek in ons kindcentrum waren alle peuters, kleuters en grote kinderen aanwezig en genoten van het toneelspel van de medewerkers over het prentenboek van de gruffalo. Hieronder de foto's en nog eens het verhaal via you tube van de gruffalo.

 
Lees meer ›

10 oktober 2017

Staking

Op donderdag 5 oktober 2017 zal door leraren in het primair onderwijs in heel Nederland worden gestaakt. Onze school doet ook mee met de staking. Het gaat erom dat er toenemende werkdruk in het onderwijs is en dat er relatief lage salarissen tegenover staan. Om ervoor te zorgen dat we nu en in de toekomst goed onderwijs kunnen verzorgen en voldoende leraren hebben laten we duidelijke merken dat er een verandering moet komen. Wij hopen dat u begrip hebt voor deze staking en we hopen dat u ons steunt.

Onze studiedag stond gepland op 5 oktober, deze is verschoven  naar 9 oktober. Dus de kinderen hebben vrij op 9 oktober. Zie de brief geplaatst onder het tabje Mozaieknoot.

1 2