Kids

Nieuws

Integraal Kindcentrum “Het Mozaïek” valt wederom in de prijzen 

Lelystad- Dat de leerlingen van “Het Mozaïek” goed kunnen rekenen was al bekend toen zij vorig jaar het Pepernoten-rekentoernooi uitgeschreven door het “Arcus” wonnen. Van de week bleek echter dat hun talenten verder strekken dan alleen rekenen. Jesse, uit groep 8, won een prijs met zijn verhaal bij de verhalenwedstrijd, georganiseerd door Scholengemeenschap Lelystad

https://www.flevopost.nl/nieuws/lelystad/555609/integraal-kindcentrum-het-moza-ek-valt-weer-in-de-prijzen.html

24 november 2018

Het Mozaïek waant zich in de ruimte

Lelystad - Wanneer je Integraal Kindcentrum Het Mozaïek in Lelystad binnenloopt, hoef je je niet af te vragen aan welk thema momenteel wordt gewerkt. Bij de hoofdingang worden ouders en kinderen opgewacht door een astronaut op ware grootte en in elke unit is persoonlijk werk van de kinderen te bewonderen.

 

Leerkracht Suzanne Smeijer van unit 3 licht toe: 'Op Het Mozaïek werken we thematisch. Na het thema 'Vriendschap', dat de eerste periode aan de orde kwam, zijn we nu aan het leren rondom het thema 'Ruimte'. Leerlingen bedenken onderzoeksvragen, zij leren nieuwe woorden aan de hand van dit thema en maken complete zonnestelsels, gebruikmakend van schaalgrootte'. Lees meer!

18 oktober 2018

Integraal kindcentrum "Het Mozaïek" valt weer in de prijzen

Lelystad - Jesse uit groep 8 van integraal kindcentrum Het Mozaïek in Lelystad heeft een prijs gewonnen bij de verhalenwedstrijd van Scholengemeenschap Lelystad.

 

Vorig jaar wonnen leerlingen van Het Mozaïek het Pepernoten-rekentoernooi van Arcus en nu is er dus weer een prijs. Bij de prijsuitreiking ontving Jesse een boek. Lees meer!

03 september 2018

Integraal Kindcentrum "Het Mozaïek" krijgt één directeur

Lelystad - Stichting Christelijk Primair Onderwijs en GO! Kinderopvang hebben bij IKC het Mozaïek in de Kempenaar een bijzondere en unieke stap gezet in de samenwerking tussen onderwijs en opvang. Vanaf 1 september is Ingeborg Gels de nieuwe directeur van het héle IKC.

 

Tot voor kort hadden onderwijs en opvang bij IKC Het Mozaïek ieder zijn eigen leidinggevende. Stichting Christelijk Primair Onderwijs en GO! willen via intensieve samenwerking en een éénhoofdige leiding optimale ondersteuning bieden aan kinderen bij hun ontwikkeling. Lees meer!

Inspectie
11 juli 2018

Inspectie

Wij zijn trots en willen dat graag met de hele wereld delen. De inspectie is tevreden over onze school. Over de lessen van de leraren, over het aanbod, over de veiligheid, onze zorgstructuur en ons kwaliteitssysteem. Maar bovenal waren zij zeer tevreden over onze pedagogische aanpak. We werken er hard aan om dit alles te bereiken! En we kijken uit naar de toekomst waarin we blijvend werken aan bovenstaande zaken! Bedankt voor ieders inzet!

Vandaag kregen alle kinderen een roos en een lekker ijsje en de leraren een bosje rozen!

https://m.flevopost.nl/nieuws/lelystad/543651/onderwijsinspectie-geeft-integraal-kind-centrum-het-moza-ek-een-prachtig-compliment.html

 

Eindopbrengsten
22 juni 2018

Eindopbrengsten

Onze leerlingen van groep 8 zijn kanjers, zij hebben op of boven hun niveau gescoord op de IEP eindtoets en we kunnen ze straks met een gerust hart los laten om naar het voortgezet onderwijs te gaan! Chapeau! Ook voor hun juf Nadesja!

 

Atletiekdag
15 juni 2018

Atletiekdag

Wij zijn een gezonde school op het Mozaiek. Daarom hadden we vandaag onze jaarlijkse sportdag. We gingen naar de atletiekbaan om allerlei vormen van atletiek te doen. Unit 3 en 4 gingen om daar te komen ook nog op de fiets. Het was supper geslaagd en aan alle ouders die hebben geholpen heel erg bedankt.

 

16 mei 2018

Koningsspelen

Eerst lekker ontbijten op school in je eigen unit en daarna samen dansen op het plein en 's middags nog leuke spelletjes op het grote grasveld en dat alles met lekker weer en met hulp van ouders, dat zijn de koningsspelen 2018!

 

Paasontbijt
30 maart 2018

Paasontbijt

Donderdag 29 maart was op onze school de Paasviering. Wij zijn gestart met het Paasontbijt. Elk kind had eerder deze week een lootje getrokken. Op dit lootje stond de naam van een leerling uit hun unit. Voor die leerling moest hij of zij dan het Paasontbijt maken en deze ochtend meenemen.  
Lees meer ›
Pannenkoekdag
27 maart 2018

Pannenkoekdag

Op 16 maart hadden wij een super leuke pannekoekdag voor jong en oud! Opa's en oma's kwamen op bezoek en onze leerlingen zorgden voor hen in het pannenkoek restaurant van onze school. En natuurlijk waren er weer een aantal ouders die ons hielpen en de hele dag bakten, alle leerlingen hebben gesmuld!
Lees meer ›
Kinderjury
25 maart 2018

Kinderjury

7 maart 2018 – 16 mei 2018

De Nederlandse Kinderjury kiest elk jaar het beste kinderboek van het jaar. De jury bestaat uit alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Daarmee is de Nederlandse Kinderjury de grootse publieksprijs van Nederland. 
Lees meer ›

Staken
25 maart 2018

Staken

Wij staken op 14 maart omdat wij gaan voor goed onderwijs, minder werkdruk, goed salaris en voldoende leraren!
Disco 9 maart
14 maart 2018

Disco 9 maart

Ons thema was dit jaar hoofdversieringen en inderdaad kwamen er veel kinderen met mooie hoofden naar de disco avond. Er is veel gedanst met elkaar in een fijne sfeer!

 

Wieltjesdag 2018
25 februari 2018

Wieltjesdag 2018

Woensdag 21 februari was er een wieltjesdag op het Mozaiek. 
Alle kinderen mochten deze dag iets meenemen op wielen. 
In het foto album staan nog meer foto`s.
De nationale voorleesdagen
22 februari 2018

De nationale voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagenmaandag 29 januari tot en met vrijdag 9 februari 2018!

Tijdens deze twee weken worden er allerlei leuke activiteiten gedaan rondom voorlezen.

Thomas Gerla is onze stadsdichter en hij komt op maandagochtend 29 januari van 10.30 – 11.00 de Nationale Voorleesdagen openen door voor te lezen!

 
Lees meer ›

Vignet sport en bewegen
06 februari 2018

Vignet sport en bewegen

Vorig schooljaar zijn wij een gezonde school worden. Dit jaar hebben wij het vignet sport en bewegen behaald. 

Dit hebben wij feestelijk gevierd, de hele dag stond in het teken van bewegen. 

Zo stond er op het schoolplein een stormbaan en gaf meester Jasper buiten een gymles. 

22 december 2017

Kerststukjes

Gezellig kerststukjes maken voor elkaar en voor ouderen in de Hanzeborg!

 

20 december 2017

Sint en pepernotentoernooi!

Groep 8 heeft het pepernotentoernooi op Arcus gewonnen! Proficiat groep 8! 

 

https://www.flevopost.nl/nieuws/lelystad/518673/sterrenschool-het-mozaiek-wint-pepernotenrekentoernooi-isg-arcus.html

 

 

05 december 2017

Staking 12 december

Wij staken! Wij willen dat er extra geld  wordt vrijgemaakt voor eerlijke en rechtvaardige salariering en minder werkdruk in het primair onderwijs. Zodat er in de toekomst voldoende leraren zijn die uw kinderen les kunnen geven.

 

http://nu.nl/binnenland/5035631/leraren-basisonderwijs-gaan-dinsdag-12-december-weer-staken-.html 

 

 

23 november 2017

Voedselbank

De actie 'Samen voor de Voedselbank' is vandaag afgelopen.

Bedankt voor jullie bijdrage!

 

 

 

Op 8 november eten de kinderen op IKC Het Mozaiek op school. Zij eten een gezond ontbijt met elkaar. Lees meer op www.schoolontbijt.nl waarom ontbijten zo belangrijk is.

 

 

08 november 2017

Kinderboekenweek

Op de opening van de kinderboekenweek in ons kindcentrum waren alle peuters, kleuters en grote kinderen aanwezig en genoten van het toneelspel van de medewerkers over het prentenboek van de gruffalo. Hieronder de foto's en nog eens het verhaal via you tube van de gruffalo.

 
Lees meer ›