Kids

Onze school is gezond

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!
Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

 

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat ‘bewegen’, 'voeding' en een 'rook- en alcoholvrije schoolomgeving'. 


Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

 

Wilt u meer informatie over gezonde voeding? kijk dan eens op www.voedingscentrum.nl.

Ook bij de GGD kunt u advies krijgen over gezonde leefgewoontes.

 

Met ingang van schooljaar 2019-2020 doet KC het Mozaïek mee met het project JOGG van de gemeente Lelystad. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. 

 

In het schooljaar 2020-2021 staat Bewegen & Sport centraal. In ons laatste thema van dit schooljaar besteden we o.a. aadacht aan een gezonde start van de dag door goed te ontbijten én het belang van water drinken. Ook u als ouders wordt in dit aanbod van Ontbijtkanjers betrokken zodat u thuis ook samen de gezonde keuzes kunt maken.