Kids

Centrum voor Jeugd en Gezin

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er voor alle kinderen, jongeren, ouders, verzorgers en opvoeders. Als het nodig is helpt het CJG bij het zoeken naar mensen of instanties die u en uw kind(eren) verder kunnen helpen. Het CJG geeft kosteloos advies over het opgroeien en opvoeden van kinderen in alle leeftijden. Voor alle vragen over opgroeien en opvoeden kunt u terecht bij het Kanspunt Centrum voor Jeugd en Gezin.

Bereikbaar

Onze CJG consulente is José van den Bosch. U kunt haar bereiken via de volgende contactgegevens:j.vandenbosch@ggdflevoland.nl, tel: 06-51427973.

Het CJG is voor vragen en afspraken 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het vaste telefoonnummer 0320-231111 en de website; www.cjglelystad.nl

Jongeren kunnen zelf informatie vinden via een eigen website; www.jonginlelystad.nl

 

 

Opvoeden & Zo

Kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook moeilijk.

Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies. Daarom organiseert Kans=Centrum Jeugd en Gezin Lelystad binnenkort weer een cursus Opvoeden & Zo.

 

Opvoeden & Zo kan u helpen om samen met andere ouders oplossingen voor uw vragen te vinden. Ons aanbod Opvoeden & Zo is een praktische cursus gericht op alledaagse opvoedsituaties. U leert een aantal vaardigheden die kunnen helpen het opvoeden makkelijker te maken. De vaardigheden zijn gericht op een plezieriger contact tussen ouder en kind.

 

Opvoeden & Zo bestaat uit vijf bijeenkomsten van ongeveer 2 uur waarin de verschillende opvoedvaardigheden aan de orde komen.

Het programma is als volgt:

  • Aandacht geven en prijzen
  • Verbieden of nee zeggen                         
  • Straffen
  • Negeren
  • Apart Zetten